Ripple koers

Ripple koers bekijken? 

Ripplecoin logo

Met deze link ga je naar eToro. eToro is één van de grootste aandelen exchanges van de wereld. Bij eToro kun je Ripple kopen.

Volatiliteit van de Ripple koers

Ripple, de op drie na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, heeft een behoorlijk deel van de prijsvolatiliteit gezien. Het digitale activum handelde begin januari 2018 rond $ 0,20, voordat hij tegen het einde van de maand een scherpe rally doormaakte tot bijna $ 1,90. Ripple gaf vervolgens de meeste van die winsten in de volgende weken op en handelde medio februari weer onder de $1.

Sindsdien heeft Ripple verschillende prijsstijgingen en dalingen doorgemaakt, maar is over het algemeen boven de $ 1 gebleven. In mei 2019 steeg Ripple naar bijna $ 0,40 na positieve opmerkingen van Jay Clayton, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), dat digitale activa geen effecten zijn. De prijs viel echter al snel terug onder $ 0,30 nadat Clayton had verduidelijkt dat zijn opmerkingen niet specifiek over Ripple gingen.

Wat is Ripple (XRP)?

Ripple is een cryptocurrency die in 2012 is uitgebracht. Het is gebaseerd op een peer-to-peer-netwerk en maakt gebruik van het Ripple-consensusgrootboek. Ripple streeft naar een gedecentraliseerde en efficiënte manier om geld te verzenden en te ontvangen.

Ripple heeft een eigen valuta, XRP, die wordt gebruikt om transacties op het netwerk te vergemakkelijken. XRP kan worden gebruikt om vergoedingen en kosten op het netwerk te betalen. Ripple heeft ook zijn eigen uitwisseling, genaamd XRP Ledger, waarmee gebruikers XRP met andere valuta’s kunnen verhandelen.

Ripple is ontworpen om te werken met bestaande financiële infrastructuur, zoals banken en betalingsverwerkers. Dit maakt het anders dan andere cryptocurrency’s, die vaak worden gezien als alternatieven voor traditionele financiële instellingen.

Ripple koers (XRP)

Vanaf juni 2019 is de Ripple koers 0,45 Amerikaanse dollar. Dit is lager dan het hoogtepunt van 1,99 US dollar in januari 2018. Ondanks deze daling is Ripple nog steeds de op één na meest waardevolle cryptocurrency na Bitcoin. De reden voor het succes van Ripple is het nut ervan; Ripple kan worden gebruikt om direct en tegen zeer lage kosten overal ter wereld geld te verzenden. Dit heeft het populair gemaakt bij banken en financiële instellingen die op zoek zijn naar een manier om internationale betalingen te versnellen.

Wat zijn de voordelen van Ripple

Ripple is een cryptocurrency die de afgelopen jaren veel is gegroeid. Hier zijn enkele van de voordelen van beleggen in Ripple:

  1. Snelle transacties: Ripple kan 1.500 transacties per seconde aan, wat veel sneller is dan andere cryptocurrency’s.
  2. Lage kosten: de kosten voor het gebruik van Ripple zijn erg laag, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor beleggers.
  1. Groeiende populariteit: Ripple is een van de meest populaire cryptocurrency’s en de populariteit neemt alleen maar toe. Dit betekent dat er in de toekomst veel groeipotentieel is. De Ripple koers zou dus in de toekomst mogelijk weer kunnen toenemen. 

Wat zijn de nadelen van Ripple

Ripple is een cryptocurrency die in 2012 is uitgebracht. Het is vergelijkbaar met andere cryptocurrency’s, maar heeft enkele unieke kenmerken. Een kenmerk is dat het kan worden gebruikt om internationale betalingen te doen. Een ander kenmerk is dat het lage transactiekosten heeft.

 

Met deze link ga je naar Bitvavo. Bitvavo is een zeer populaire Nederlandse crypto exchange. 

ripple koers
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp