XRP Ontwikkelingen – 09-01-2018

Belangrijke ontwikkelingen rondom XRP tussen 01-01-2018 en 09-01-2018

XRP verkrijgbaar op grote nieuwe Japanse exchange

Een van de belangrijkste factoren in de prijsontwikkeling van XRP is de toegankelijkheid van de munt voor de ‘gewone man’ die wil investeren in cryptovaluta. Met ingang van 10 januari neemt het aantal mensen dat eenvoudig toegang heeft tot de XRP flink toe.

Vanaf 10 januari gaat namelijk een grote nieuwe beurs live in Japan. Deze beurs is eigendom van DMM, van oorsprong een mediabedrijf. Het bedrijf heeft op dit moment 27 miljoen geregistreerde leden. Hoewel deze natuurlijk lang niet allemaal gaan beleggen in Crypto, kan het wel betekenen dat er veel extra geld de markt in stroomt. Naast de ‘usual suspects’ Bitcoin, Litecoin en Ethereum, kun je hier dus onder andere ook Ripple en NEM krijgen.

Kortstondige prijsdip

Eerder deze week daalde de marktwaarde en de prijs van de XRP ineens flink. Ook de totale marktwaarde van een aantal andere munten ging kortstondig flink onderuit. In eerste instantie was deze prijsdaling een mysterie.

Oorzaak van de kortstondige dip in de marktwaardering van crypto’s was de beslissing van Coinmarketcap, een van de belangrijkste sites met informatie over de marktwaardering van cryptovaluta, om de prijzen van crypto in Korea uit de berekening te halen.

Sommige Koreaanse exchanges hanteren hele hoge prijzen voor cryptovaluta. Een Bitcoin die op een Westerse beurs $16000 kost, kan voor $22000 gaan op een Koreaanse beurs. Coinmarketcap neemt deze prijzen nu niet meer mee.

XRP is vrij populair in Korea en als gevolg hiervan was de marketcap en de prijs van XRP op Coinmarketcap flink lager. Dit resulteerde ook in de verkoop van XRP door mensen die een prijsdaling vermoedden.

Updates aan de blockchain software

Gisteren (08-01) is er een nieuwe versie van de software voor de Ripple Blockchain vrijgekomen. Deze versie van de software zorgt ervoor dat de Blockchain beter schaalbaar wordt (dus bij grote marktvolumes). Tot slot vormt deze nieuwe versie een belangrijk onderdeel in de stap naar een meer gedecentraliseerde XRP-blockchain.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *