Ripple koersverwachting 2018

De koers van Ripple coin, XRP, is in December 2017 ineens flink gestegen. Met het einde van het jaar voor de boeg rijst de vraag; wat is de Ripple koersverwachting 2018? Het is bijna onmogelijk om een accurate voorspelling te doen, maar we noemen een aantal factoren die van belang zijn voor de prijs van de munt in 2018.

Bitcoin – bubbel of niet?

De Bitcoin is de afgelopen maanden flink gestegen en verloor daarna ineens eenderde van de waarde. Dit zouden de eerste tekenen kunnen zijn het klappen van de bitcoin-bubbel (waarvan ik geloof dat die er is). Als de bubbel klapt, wat vermoedelijk op korte termijn gaat gebeuren, kan dit betekenen dat veel mensen ook hun posities in andere cryptomunten verkopen.

Tests met XRP

Een van de belangrijkste reden achter de prijsstijging van Ripple in December was de aankondiging van een test met internationale betalingen via XRP. Als deze testen succesvol verlopen (dit weten we vroeg in het jaar), dan kan dit leiden tot meer vraag naar XRP. Enerzijds hebben de banken XRP nodig voor hun transacties, anderzijds komt er meer vertrouwen in de waarde van de Ripple Coin.

Vermoedelijk worden er door het jaar heen meerdere tests gepland. Dit kan leiden tot meerdere ‘jumps’ in prijzen. Als de test faalt (wat ik eerlijk gezegd niet verwacht), dan verliest de munt mogelijk zijn ‘reële waarde’ en dit leidt tot een hele grote koersdaling.

Ripple koers
De koers van de Ripple Coin in 2017

De XRP Escrow

Ripple Labs heeft een grote hoeveelheid XRP ‘vastgezet’. Deze XRP worden langzaamaan vrijgegeven. Iedere maand kan maximaal 1 miljard XRP worden verkocht. Als de vraag naar Ripple Coins plotseling stijgt, kan dit er toe leiden dat de prijs sneller stijgt, omdat er kunstmatige schaarste is.

Acceptatie van cryptomunten

Hoewel cryptovaluta steeds breder geaccepteerd worden, zijn er nog steeds grote groepen mensen die er niets mee doen. De verwachting is dat er in 2018 meer mensen in gaan stappen, wat tot waardestijgingen gaat leiden. Ripple is als een van de grotere cryptomunten waarschijnlijk een van de belangrijkste bestemmingen voor nieuwe investeerders.

It’s gonna be a bumpy ride

Hoewel de XRP in zijn totaliteit meer waard is dan menig groot bedrijf, is de koers heel volatiel. Koersschommelingen van tientallen procenten zijn geen uitzondering, en dat zal zo blijven. Wat de koers ook zal zijn aan het eind van 2018, er zullen grote pieken en diepe dalen geweest zijn.

Ripple koersverwachting 2018

Noem nu eens prijs dan, zul je denken? Vooruit, de vorige voorspelling was al achterhaald voordat 2018 goed en wel begonnen was. Dat Ripple zo snel zo veel waarde heeft gekregen betekent denk ik dat $2 nu de bodem is (grote algehele crashes daargelaten). Bij prijzen van $2 of lager gaan veel mensen bijkopen. Aan het eind van 2018 is een prijs van rond de $5-7 volgens mij realistisch, maar zoals we al vaker hebben gezien, kunnen in cryptoland dingen ineens heel snel gaan. Je kunt hier bijvoorbeeld lezen waarom XRP over langere termijn ‘naar de maan’  kan gaan en waarom prijzen van rond de $100 mogelijk kunnen zijn.

Wil je ook investeren in Ripple Coin? Je kunt eenvoudig XRP kopen met iDeal via Bitvavo. Vermoed je dat de Ripple gaat dalen? Lees dan hier hoe je daarvan kunt profiteren.

Wat is jouw Ripple Koersverwachting 2018? Laat een comment achter.

 

16 Comments

 • Het is nog 2017 en hebben de $ 2 al gehaald. En nu?

  • Ja, ik had de aanzuigende werking van de eerste prijsstijging onderschat. Een deel van de analyse blijft inhoudelijk wel overeind denk ik. Ik verwacht wel dat er nog steeds meer in zit qua waarde.

 • ik denk dat ripple naar 20 euro zal stijgen aan het einde van 2018 gevoelsmatig,

  mvg, Imad

  • We zullen het zien. Bij een waarde van 20 euro is de totale waarde wel een stuk meer dan die van BTC nu is. Maar het kan snel gaan, dat hebben we gezien 😉

 • ripple? gaat naar 20-25 euro!

 • Ik denk dat ripple naar 50 dollar kan in 2018

 • Ripple staat nu op € 3,05
  Gaat verwacht ik naar €10,- á € 15,-

 • Verwachten of hopen?
  Lees de zogenaamde experts er maar op na dan zal je zien dat het dit jaar nog niet gaat gebeuren, of toch wel.Er zit een grote verschuiving aan te komen.
  En dus is 20 euro wel haalbaar, maar net zo goed de bitcoin achterna.En dan niet naar 14000 euro maar de 1000 euro aantikken is dan goed mogelijk

  • 20 euro acht ik wel mogelijk. De €1000 is echt alleen maar mogelijk als Ripple het volledige internationale betalingsverkeer kan monopoliseren (en als daar XRP voor wordt gebruikt).

 • XRP is inmiddels wel erg opgeblazen. Veel mensen snappen het verschil tussen ripple, het bedrijf, en ripple xrp als munt niet. Het bedrijf ripple is goed aan het timmeren in de bancaire sector maar daar hebben ze de munt helemaal niet voor nodig: https://spaarrente.shop/hoe-de-cryptowereld-volwasssen-werd-dankzij-ripple/

  • Ripple kan in theorie zonder de XRP, maar in sommige gevallen biedt de XRP wel een grote meerwaarde (bijvoorbeeld bij een transactie tussen twee valuta die anders via dollars of euro’s wordt gesloten).

   Het punt over de XRP die op de plank liggen is ook interessant, maar we hebben de komende jaren als gevolg van de ‘escrow’ wel een (al dan niet kunstmatige) schaarste. Dit kan er volgens mij voor zorgen dat we wel richting de $5 gaan.

 • De Japanse, Australische en Engelse banken zijn op dit moment van schrijven volop de ripple/XRP aan het testen. Als er positieve uitslagen uitkomen en zij gaan daadwerkelijk de samenwerking aan met de rippl/XRP wordt de koers van de XRP geschat op 10 usd eind 2018. Wanneer ook coinbase Ripple/XRP gaat toevoegen aan haar platform is de verwachting rond de 15/20 usd per XRP aan het eind van 2018. Cryptomunten zijn uiterst variabel elk klein gerucht kan de munt tientallen procenten laten stijgen en laten dalen zoals wij in de eerste twee weken van januari 2018 hebben gezien. Vandaag 15 januari de dag van schrijven staat de XRP relatief laag in in verhouding met een week geleden en is het NU een mooi moment op te investeren in de XRP. Er komen mooie dagen aan voor de Ripple/XRP. Als de Ripple/XRP het gehele platform van de betalingswijzen over de hele wereld gaat beheren wat pas kan gebeuren rond 2020/2022 zal de koers van de XRP rond de 750/1000 USD zijn. Maar zoals ik al eerder verteld heb de cryptomunten zijn uiterst variabel en kunnen elke dag opnieuw met tientallen procenten stijgen en dalen.

 • En NU???40 cent!!!haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *