Ripple coin kopen – hoe koop, verkoop en verstuur je XRP

De Ripple coin (afkorting: XRP) is op dit moment de tweede cryptocurrency qua marktwaardering. De munt die een belangrijke rol kan gaan spelen in het internationale betalingsverkeer staat dan ook enorm in de belangstelling. Nu de Ripple tijdelijk wat lager staat, zien veel beleggers hun kans schoon om in te stappen in de Ripple.

Ripple coin kopen

De eenvoudigste manier om XRP te kopen is via Bitvavo. Bij deze Nederlandse partij is het eenvoudig mogelijk om Ripple te kopen. Je kunt hier eenvoudig betalen met iDeal. Wil je liever Ripple kopen met Bancontact, dan kan dit via Litebit. Het enige dat je nodig hebt is een walletadres om je Ripple in op te slaan.

Koop nu XRP bij Bitvavo

Stappenplan

Stap 1: Ga naar Bitvavo en maak een account aan.

Stap 2: Maak een wallet aan. Je kunt kiezen voor een hardware wallet, een software wallet of een web based wallet.

Stap 3: Koop Ripple bij Bitvavo

Stap 4: Stuur de Ripple naar je eigen wallet

Heb je al cryptomunten die je wilt omruilen voor Ripple? Ook dan is Binance een goede optie. Je kunt hier Bitcoin en Ethereum omruilen voor XRP. Heb je andere cryptovaluta, dan zul je deze eerst om moeten ruilen naar BTC of ETH.

Houd er bij het investeren in XRP rekening mee dat er een wallet reserve is. Dit houdt in dat je twintig XRP nodig hebt om een wallet te beginnen.

Verkopen

Het verkopen van Ripple kan ook eenvoudig via Bitvavo. Klik nadat je je geregistreerd hebt op Ripple storten. Let er goed op dat je de juiste tag gebruikt (bijv. 10008918) omdat je anders je Ripple kwijt bent. Vervolgens kun je je euro’s laten storten op je bankrekening.

Wil je je Ripple verkopen voor andere munten? Via Binance. kun je XRP omruilen voor Ethereum of Bitcoin. Deze kun je vervolgens wisselen naar andere cryptomunten. Uiteraard is het ook mogelijk om de Ethereum of Bitcoin vervolgens te verkopen voor euro’s. Het is dan echter handiger om je Ripple gewoon te verkopen bij Bitvavo.

Short gaan in Ripple

Op dit moment zijn er geen partijen die een mogelijkheid aanbieden om short te gaan in Ripple. De enige optie om garen te spinnen bij een dalende koers is door te handelen in CFD’s. Deze manier van handelen heeft als voordeel dat je geen wallet hoeft aan te houden (en dus ook geen wallet reserve hebt). Nadeel is dat je al je inleg kunt verliezen en dat je de munt niet langdurig vast kunt houden. Mocht je het willen proberen, klik dan hier.

Ripple coins versturen

Je kunt eenvoudig een transactie doen met Ripple Coins via een cold storage wallet of via een exchange. Uiteraard moet je hiervoor het walletadres weten van de ontvanger. Om een transactie te doen uit je eigen wallet heb je een private sleutel nodig. Dit is een soort pincode die alleen jij weet. De transactiekosten bedragen bij de meeste transacties 0,00001 XRP. Verstuur je geld vanuit een wallet bij een exchange, dan kunnen deze kosten hoger zijn.