Koersverwachting XRP 2019

Tja, toegegeven, onze prijsverwachting voor 2018 was niet heel best. We zijn niet de enige. Vrijwel niemand had voorzien dat de marktwaarde van alle cryptovaluta zo zou dalen. Toch gaan we weer een poging doen: Hier is onze XRP Koersverwachting 2019.

In deze koersverwachting noemen we niet een prijs. We gaan we uit van een paar mogelijke scenario’s. Dit zijn wat ons betreft de belangrijkste variabelen voor de prijs in 2019.

– Algeheel sentiment in de cryptomarkt: Dit jaar is vrij desastreus verlopen. Alle grote crypto’s zijn 70-80 procent gedaald in waarde sinds het begin van dit jaar. De vraag is natuurlijk wat de markt volgend jaar gaat doen. Dit kan natuurlijk alle kanten op, maar onze voorzichtige verwachting is dat de koersen weer gaan stijgen tot niveau’s die we ook in Q1 of Q2 zaten. Er is nog steeds vertrouwen dat de blockchain en de bijbehorende digitale munten een grote verandering teweeg gaan brengen.

– ETFs en beurzen: Eind 2018 en begin 2019 moet de Amerikaanse toezichthouder SEC een aantal belangrijke beslissingen nemen als het gaat om het toelaten van producten die mogelijk leiden tot een grote toevloed aan nieuw geld. Er zijn verzoeken om trackers goed te keuren. De organisatie achter de New York Stock Exchange komt met een grootschalige gereguleerde beurs voor digitale munten.

De vraag is natuurlijk in hoeverre Ripple hiervan gaat profiteren. De ETFs en beurzen kunnen een belangrijke rol spelen bij het aanwakkeren van het sentiment, maar er is geen garantie dat de koerswinsten ook XRP zullen stimuleren. De kans bestaat immers dat XRP geen onderdeel maakt van de plannen.

– Adoptie van XRP: De afgelopen periode was er vrij veel goed nieuws over XRP, zoals de livegang van xRapid. Wij verwachten dat XRP in 2019 verder geadopteerd wordt en dat dit sneller gebeurt dan bij andere munten.

Als we uiteindelijk de verschillende onderdelen bij elkaar optellen, dan denken dat wij dat de nieuwe innovaties vooral leiden tot meer investeringen in Bitcoin. De fundamenten voor XRP zijn weer beter en deze effecten zullen elkaar opheffen.

Aan het eind van het jaar investeren traditioneel veel mensen in digitale munten, omdat je zo in sommige landen de belasting kunt ontwijken. Als deze eindejaarsrally samenvalt met andere ontwikkelingen, zoals goedkeuring voor een ETF, dan kan er een hype volgen vergelijkbaar met de bullrun van 2018. In dat geval kunnen we een nieuwe all time high zetten. Een gok is dan hoog in de $3 of misschien $4.

In een voorzichtiger scenario komen de prijzen inderdaad weer op het niveau van het begin van dit jaar. XRP was toen relatief meer waard ten opzichte van de Bitcoin; we verwachten nu dat de verhouding ongeveer gelijk blijft. In dat geval is een koers van rond de $1,60 to $2 ons realistisch. Niet de bedragen van eerder dit jaar, maar voor de mensen die nu in zouden stappen flinke winst.

Heb je aan het begin van het jaar gekocht; wij geloven nog steeds dat XRP een goede investering is voor de lange termijn. We staan pas aan het begin van de revolutie. Misschien duurt het twee jaar, misschien duurt het vijf jaar, maar uiteindelijk zal het wachten worden beloond.

Ook vertrouwen in Ripple (XRP)? Je koopt XRP eenvoudig bij Bitvavo!

Koop nu XRP bij Bitvavo

Wat is jouw verwachting over XRP voor 2019? Laat een comment achter.