Koersstijging van Ripple december 2017 – wat is er aan de hand?

In de afgelopen dagen is de koers van Ripple behoorlijk geëxplodeerd. Waar wij op 10 December nog tegen een koers van minder dan €0,20 per XRP aankeken, heeft de koers later in de week zelfs even boven de €0,70 per XRP gestaan. Als gevolg van deze koersstijging van Ripple Coin heeft de munt haar plek als op twee na meest waardevolle cryptomunt weer terug.

Goed nieuws natuurlijk voor de mensen die in het gelukkige bezit zijn van wat XRP, maar wat is er precies gebeurd? We zetten de belangrijkste redenen voor de koersstijging van Ripple voor je op een rijtje.

1. De hoeveelheid XRP wordt beperkt gehouden
Ripple Labs, het bedrijf achter de XRP, broedt nog op een grote hoeveelheid XRP. In totaal zijn er 55 miljard XRP nog bij het bedrijf in bezit. Deze XRP zijn nu ‘ vastgezet’. De komende 55 maanden zal er iedere keer maximaal 1 miljard XRP verkocht worden. Dit betekent meer zekerheid over de prijs van de XRP, ondanks het feit dat er dus meer XRP’s op de markt komen.

2. Erkenning vanuit Bloomberg
Je ziet langzamerhand dat cryptocurrency een plek krijgt in de oude financiële wereld. Er komen futures op de Bitcoin, je kunt handelen in CFD’s, etc. Deze week kreeg Ripple een stuk erkenning vanuit Bloomberg omdat het bedrijf heeft besloten om de munt op te nemen in haar Terminal. Deze service wordt door banken en investeerders wereldwijd gebruikt om beslissingen te maken over investeringen.

3. Tests met de Ripple Blockchain
Het Ripple protocol, waar de XRP bij hoort, staat bekend als een veelbelovend alternatief voor de huidige systemen voor internationale geldtransacties. Afgelopen week is er een test begonnen door een aantal Zuid-Koreaanse en Japanse banken. Deze tests lopen tot en met eind januari. Als de tests succesvol zijn, dan betekent dit dat de kosten voor internationale geldtransacties flink kunnen dalen. Daarnaast wordt de doorlooptijd van deze transacties drastisch verkort.

Ripple transaction

Uiteraard is ook de Bitcoin flink in waarde gestegen. Hierdoor staan cryptocurrencies ook weer opnieuw in de belangstelling van de mainstream media. Toch lijkt de invloed hiervan op de prijs van XRP beperkt te zijn. De koersstijging van Ripple Coin lijkt tot stand te zijn gekomen door factoren die met de munt zelf te maken hebben, en niet met een toenemende interesse in cryptomunten in het algemeen.

Dit is goed nieuws voor investeerders, want het toont eens te meer aan dat de munt een intrinsieke waarde vertegenwoordigt. Wil je ook investeren in Ripple Coin? Lees hier hoe je XRP koopt of ga gelijk naar Bitvavo om je ripples te kopen.

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *