Grootschalige verliezen ondanks goed nieuws

Het was geen goede week voor de meeste beleggers in cryptovaluta. We zetten de belangrijkste gebeurtenissen van deze week voor je op een rijtje.

Grootschalige verliezen voor XRP en andere munten

Het was een bewogen week waarin vrijwel de gehele cryptovaluta markt onderuit ging. Een van de belangrijkste oorzaken was opnieuw Korea. In dit land is een wetsvoorstel gedaan dat voorstelt om de handel in Bitcoin en andere cryptovaluta te verbieden. Korea is juist een van de landen waar het handelen in cryptovaluta het meest ingeburgerd is.

De verliezen op de cryptovalutamarkt bleven niet beperkt tot Bitcoin en Ripple. Vrijwel alle munten verloren flink aan waarde. Ripple was wel een van de sterkst getroffen munten. De waarde is bijna 50% lager dan een week geleden.

MoneyGram gaat XRP gebruiken bij internationale geldtransfers

Tussen alle misère was er toch groot nieuws afgelopen donderdag. De prijs van de Ripple Coin leefde even op (een kortstondige prijsstijging van ongeveer 15 proecent toen bekend werd gemaakt dat MoneyGram gebruik gaat maken van XRP. MoneyGram is een van de grootste bedrijven in de wereld als het gaat om het versturen van geld. Veel migranten maken gebruik van MoneyGram om geld te sturen naar familieleden in hun thuisland. Jaarlijks worden er zo vele miljarden dollars verstuurd, vooral naar landen in Afrika en Azië.

In eerste instantie gaat het om een test met XRP. Als de test succesvol verloopt, kan dit betekenen dat MoneyGram voor een groter gedeelte van haar betalingen gebruik gaat maken van XRP.

Er gaan geruchten dat er later in het jaar nog minimaal twee vergelijkbare bedrijven op een soortgelijke manier gebruik gaan maken van XRP. Dit zou niet alleen betekenen dat het internationale betalingsverkeer voor veel mensen sneller en goedkoper wordt, het betekent ook dat MoneyGram en de andere bedrijven reserves in XRP aan moeten houden. Dit kan leiden tot extra vraag en dus hogere prijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *