De XRP voorspelling voor 2018 – waar staan we?

Sommigen van jullie zullen begin januari ingestapt zijn in Ripple met de gedachte dat de sky the limit was. Binnen een maand was de prijs van een Ripple Coin omhoog geschoten van minder dan 40 dollarcent naar de all time high (ATH) van $3,84. Des te teleurstellender is het dat de prijs nu al meer dan een maand niet boven de dollar is geweest.

Voor een deel is deze terugval toch te danken aan de koersdaling van Bitcoin, de grote broer. Veel handelaren namen winst in Bitcoin op het moment dat Ripple richting de ATH zat. Anderen waren misschien bang om de boot te missen, zeker gezien de grote belofte van Ripple en XRP. In de periode van de ATH deed ik een voorspelling voor 2018 van $5-7.

We hebben nu een derde van het jaar achter de rug en voor het eerst lijkt de koers zich echt een beetje op te richten. Er is reden om aan te nemen dat de koers op korte termijn een behoorlijke vlucht zal nemen.

Als eerste is er de afgelopen maanden veel goed nieuws geweest rondom Ripple. Steeds meer banken en andere bedrijven gaan de producten van Ripple gebruiken voor hun betalingsverkeer. Voor een deel wordt hierbij ook xRapid gebruikt.

Daarnaast is het tweede kwartaal doorgaans een goed kwartaal voor de cryptomarkten. De maand mei is vaak een topmaand. Vorig jaar boekte XRP ook een ATH in de maand mei. Een derde reden om aan te nemen dat we de hoogte in gaan heeft te maken met technische analyse. Fanatici op dit gebied vermoeden dat er nog een zogeheten Elliot-wave komt naar een prijs van rondom de $5.

Dit zou betekenen dat we al aardig in de buurt komen van onze voorspelling van $5-7. Het zou mij niets verbazen als mijn verwachtingen later in het jaar nog worden overtroffen. De maanden november en december zijn als vanouds ook goede maanden. Wellicht komt er dan een nieuwe golf naar een ATH die in de buurt komt van de $10.

Voorwaarde voor dit alles is wel dat de neergaande markt (bear market) definitief overwonnen. Als de hele cryptomarkt wat gezapig blijft dit jaar, dan schiet Ripple waarschijnlijk ook niet de hoogte in. Nieuwe investeringen zijn nodig om de gehoopte resultaten te halen. In ieder geval heb ik er alle vertrouwen in dat ook de mensen die op de ATH zijn ingestapt een goede investering hebben gedaan.

Wil je ook investeren in Ripple Coin? Je kunt eenvoudig XRP kopen met iDeal via Bitvavo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *